Thermostaten

 

1. Kamerthermostaten

Wie kent de traditionele thermostaat niet? We kiezen de temperatuur die we als aangenaam beschouwen, en dat is de referentietemperatuur. De woonkamer is dan doorgaans de referentiekamer. De thermostaat is al dan niet draadloos verbonden met de ketel en regelt de ketel in functie van de temperatuur in de referentiekamer.

Vaillant biedt liefst vier types aan, in functie van het verwarmingssysteem waarmee u werkt. De thermostaten zijn immers aangepast aan de eigenschappen van de verwarmingsketels.

calorMATIC VRT

De VRT – calorMATIC VRT – benaming herbergt allereerst een aantal “aan-uit” thermostaten (ze zijn niet modulerend). De ‘calorMATIC’ – specificatie wijst er wel op dat het een thermostaat is van de nieuwste generatie. Er bestaan vier varianten. Verder vind je onder deze benaming drie modulerende kamerthermostaten naar keuze met of zonder klok en al dan niet draadloos. Het standaard VRT – systeem wordt vervolledigd met een viertal modulerende kamerthermostaten met eBUS, naar keuze wel of niet draadloos, met dag- of weekprogramma, en zelfs, in het geval van de calorMATIC 350, met sanitaire programmatie.

Erkend Vaillant installateur

vaillant-logo-small

calorMATIC VRT350 (f)

Eenvoudig te bedienen dankzij het digitale display
Met het digitale display kunt u de verwarmingsprogramma’s van uw woning vlot afstemmen op uw specifieke noden. In de timer zit een draadloos bediende klok, die automatisch wordt aangepast aan de zomer/wintertijd. Op die manier vermijdt u elke onverwachte onderbreking in uw verwarmingscycli.
Draadloze thermostaat
U kunt onze thermostaat installeren waar u maar wilt: op de grond of tegen een muur, waardoor u uw verwarmingssysteem vanuit eender welk ruimte in uw woning kunt bedienen. Een radiomodule vlak bij de verwarmingsketel verzendt en ontvangt signalen. De thermostaat kan op die manier draadloos met uw verwarmingssysteem communiceren, zodat u geen last heeft van ontsierende kabels en de thermostaat eenvoudig is in gebruik.

calorMATIC VRT 370 (f)

Modulerende kamerthermostaat met of zonder kabels.
Modulerende brandersturing of aan/uit (eBUS)
1 verwarmingscircuit, 1 sanitair circuit en sturing omlooppomp
Dag- of weekprogrammatie.
Digitale weekklok, legionella bescherming, vakantieprogrammatie.
calorMATIC VRT 370f = draadloze versie van de calorMATIC VRT 370.

2. Weersafhankelijke regeling

Deze soort regelingen – over thermostaat kun je niet echt meer spreken – reageren sneller op temperatuursveranderingen omdat ze met een buitenvoeler werken. Het resultaat is dat u nog zuiniger verwarmt (minder ‘inhaal’beweging). Drie verschillende types:

calorMATIC VRC 450

De calorMATIC VRC 450 heeft een wit design, is geschikt voor 1 CV-circuit en 1 sanitair circuit en beschikt over een eBUS. Geschikt voor veruit de meeste verwarmingsketels.

calorMATIC VRC 470 (f)

De calorMATIC VRC 470 (f) kent een zwart design en is zowat de buitenversie van de hierboven beschreven 370 (f).

multiMATIC VRC 700

Weersafhankelijke regeling multiMATIC VRC 700
Comfortabel: met een buitenvoeler, als het plotseling buiten veel kouder wordt zal de ketel vlugger reageren, vóór dat het binnen kouder wordt.

vSMART

Bedien uw verwarming vanop uw smartphone met de vSMART slimme thermostaat en de vSMART-app.
Dankzij mijn WiFi-bediening en gebruiksvriendelijke applicatie kunt u thuis uw installatie voor verwarming en warmwaterproductie heel nauwkeurig regelen, waar u zich ook bevindt.

VRAAG DIRECT AAN

Contactgegevens

Centrale Verwarming Ielegems
2960 Brecht

Telefoon: 0485 – 540 126
E-mail: info@centrale-verwarming-ielegems.be